10-05-10

9e plaats: Emmily Talpe - Ieper

Emmily TalpeEmmily is de Open VLD kandidaat uit Ieper bij de verkiezingen van 7 juni. Emmily is 33 jaar en mama van een dochter, Diethe, van vier jaar.  Ze is geboren te Poperinge maar groeide op en woont in Ieper. Na haar middelbare studies trok ze richting Gent alwaar ze in 1998 afstudeerde als licentiate in de rechten.

Na een ontdekkingstocht doorheen de verzekerings- en bankwereld, kwam ze terecht bij Barroo Mees Vankemmel BVBA, Accountants en Belastingconsulenten, te Poperinge. Na zeven jaar aldaar werkzaam als juriste, werd ze zaakvoerder van BMV Legal BVBA. Thans verleent ze haar diensten onafhankelijk als zaakvoerder van de BVBA Talpe Consult. Ze legt zich voornamelijk toe op het vennootschappenrecht en de redactie van allerhande contracten. Haar juridische vorming en ervaring met het bedrijfsleven komen goed van pas nu ze zich wenst te engageren om de belangen van de burger te verdedigen!

Vrijheid, verdraagzaamheid en respect voor het individu, daar gaat ze voor. Ze is de mening toegedaan dat het individu de spil is en dat creativiteit en ondernemingszin gestimuleerd moeten worden. Ze houdt niet van betutteling en ziet de rol van de overheid dan ook als regulerend in die zin dat ze elke burger moet beschermen zodat deze precies die individuele vrijheid ten volle kan nastreven en beleven.
Anderzijds vindt ze dat het ook de taak van de overheid is om alle mensen een menswaardig bestaan te garanderen.

Met de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 eindigde ze als vierde best scorende kandidaat van op een zevende plaats en zetelt ze thans als OCMW-raadslid.
Daarnaast zetelt ze in diverse comité’s waaronder het Bijzonder Comité Sociale Dienst, het Bijzonder Comité Patrimoniumbeheer, de Beheerraad van de Vereniging Ons Tehuis, de Sociale Adviesraad, de centrumraad van het dienstencentrum de Kersekorf, het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor, …)

Op 10 juni 2007 nam ze deel aan de verkiezingen voor het Federaal Parlement.
Ze stond op plaats 12 bij de effectieven op de Kamerlijst en behaalde 6459 voorkeurstemmen (waarvan 905 in het district Ieper).

Geboortedatum: 1 november 1975

website: www.emmily.be

Adres: Poperingseweg 73, Ieper

GSM: 0497/475274

Haal meer uit Uw stem! U kunt op meerdere kandidaten stemmen op deze lijst!

14:40 Gepost door Team Emmily Talpe '10 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ieper, emmily talpe |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.