24-03-09

15DE OPVOLGER: SABIEN LAHAYE-BATTHEU - POPERINGE

Sabien BattheuAls Poperingenaar is het altijd mijn betrachting geweest om Poperinge, en ruimer gezien de Westhoek, dichter bij Brussel te brengen, en omgekeerd. Door het organiseren van bezoeken aan het federaal Parlement konden bijna 1000 Westhoekers tijdens mijn eerste legislatuur al kennismaken met de Kamer en de Senaat. In deze tweede legislatuur bewandel ik verder deze ingeslagen weg en worden deze bezoeken nog opgedreven.

Als vertegenwoordiger van het volk, van u, is het ook mijn taak om bij de bevoegde kabinetten tussen te komen in lokale dossiers, maar ook in federale dossiers die ons finaal allemaal raken. Als advocaat zal ik verder ijveren voor o.a. meer efficiëntie en productiviteit binnen justitie, en dit op basis van de werklastmeting. Er is nood aan een hervorming van de procedure vereffening / verdeling na een echtscheiding. Ook de objectivering van de onderhoudsgelden voor kinderen moet op de agenda komen. Het in het leven roepen van een familierechtbank is mijns inziens onontbeerlijk geworden, en ook aan de modernisering van het erfrecht wil ik mijn steentje bijdragen.

Politieke loopbaan

- OCMW-voorzitter Poperinge (2001-2003)
- Provincieraadslid (2001-2003)
- Federaal volksvertegenwoordiger Open Vld (2003- )
- Gemeenteraadslid en fractieleider Open Vld in Poperinge (2006- )

Opleiding: Faculteit rechtsgeleerdheid (1990)

Geboortedatum: 05 augustus 1967

Website: www.sabien-lahaye-battheu.be

tel: 057/337778

Adres: Casselstraat 252, Poperinge

Haal meer uit Uw stem! U kunt op meerdere kandidaten stemmen op deze lijst!

11:34 Gepost door Team Emmily Talpe '10 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sabien lahaye-battheu, poperinge |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.